Flowering Love

Wat is Tantra?

Binnen het domein van Tantra vind je veel stromingen. De stroming die ik inspirerend vind is de Indiase Tantra, met al zijn onderstromen. Het is de oudste stroming die tot 5000 jaar teruggaat.  

Tantra voor mij is een manier van in het leven te staan, een levenspad waarbij Voelend Aanwezig Zijn in het Hier en Nu zonder oordeel, essentieel is. Totaal Aanwezig zijn in al je zintuigen geeft je leven glans en kleur.  

Wat je ook doet, je gaat er zo volledig in op dat je hoofd je niet meer meeneemt naar verleden of toekomst. Dan is het Leven een feest wat je in al zijn facetten viert. Eigen aan het Tantrische Levenspad is dat je Seksuele Kundalini Energie je voert naar Goddelijke Eenheidservaringen en een gevoel van Verbondenheid met al wat Is, je Spirituele Dimensie. 

“Het hele Tantric Design is al in ons aanwezig.
Het is onze Natuurlijke manier van Zijn.

Het hele Tantric Design is al in ons aanwezig. Het is onze Natuurlijke manier van Zijn. Opvoeding, cultuur en religie hebben ervoor gezorgd dat het ondergesneeuwd ligt en vervangen is door het beantwoorden aan normen en waarden van buitenaf. Gehoorzamen in plaats van Authentiek zijn. 

We zijn ons Natuurlijke Zelf onderweg ergens kwijtgeraakt… In de plaats daarvan worden we geleefd door conditioneringen, trauma’s, beperkende overtuigingen en onderdrukte emoties in ons onderbewustzijn.

De Tools waar Tantra gebruik van maakt om onszelf terug vrij te maken zijn ademhaling, klank, beweging, rituelen, aanraking en massage.

Tantra is een Levenspad en vraagt om geduld. We vertrekken van totale acceptatie van wat er in het Hier en Nu is en zijn daarbij aanwezig. Belangrijk om ons bewust te worden van onze trauma’s en kwetsuren en ze te doorvoelen en te helen tot op de wortels.

Dit is een typisch Shiva Shakti beeld. Het staat symbool voor een harmonische relatie. Bij velen leeft het verlangen om dit met iemand te mogen beleven. Belangrijk om te beseffen dat we dit eerst in onze Innerlijke Wereld mogen realiseren. 

Zowel mannen als vrouwen hebben innerlijk een vrouwelijke pool (innerlijke vrouw, Shakti) en een mannelijke pool (innerlijke man, Shiva). De uitnodiging is om ons diep te verbinden met ons buikgevoel (onze vrouwelijke pool) om dan te voelen wat onze noden, behoeften, grenzen, verlangens en intenties zijn. Ons kompas daarbij is wat ons diepe vreugde geeft. Diep voelen gaat traag. 

Het vraagt om een andere leefstijl als wat we in het Westen gewoon zijn… Het vraagt om vertragen, ontspannen en in Stilte zijn. De Natuur is daar de plek bij uitstek voor. Wat we voelen gaan we daarna neerzetten in de wereld (onze mannelijke pool). Dat vraagt focus. 

Als ons voelen en denken op 1 lijn zitten en op elkaar afgestemd zijn, bewandelen we de weg van het Midden, de weg van ons Hart. Dan is er Balans.

Onze Kundalini Energie of Seksuele Energie is onze Natuurlijke Basisenergie. Daaruit zijn we verwekt en geboren. Symbolisch wordt deze Energie voorgesteld door een Slang diep verbonden met de Aarde Energie.

De bedoeling is dat deze Energie opstijgt doorheen 2 kanalen, Ida en Pingala, langs de ruggegraat, die telkens kruisen ter hoogte van een chakra. Elk chakra heeft zijn thema’s. Chakra’s zijn ronddraaiende Energiecentra in ons Lichaam. Hoe krachtiger de Kundalini stroomt, hoe vrijer de chakra’s worden en viceversa. 

 

Als Kundalini Energie je hart doorstroomt wordt Liefde voelbaar. Als de Energie opstijgt tot aan het je Derde Oog (de hypofyse) gaat er een derde kanaal open, de Sushumna. Dan leef je je Volle Potentieel. De weg van de Kundalini Energie is een vertikale beweging en voert je naar Eenheidservaringen en een gevoel van Verbondenheid met Al wat Is. 

Seksualiteit voert je naar Spiritualiteit. Je persoonlijkheid (ego) en Ziel (Tantra spreekt van God-Godin) worden Een. Dit is een Innerlijk Proces. Men spreekt van het Heilige Huwelijk of Hieros Gamos. 

Dit geeft je een gevoel van Thuiskomen, Al Een zijn. Dan heb je Liefde en Energie in overvloed en ben je klaar om in vervullende horizontale verbindingen te gaan… 

Als je Kundalini Energie
steeds krachtiger stroomt
kan het voelen als DrakenEnergie. 

image-5

Je lichaam
als tempel van de ziel

Tantra heeft een holistische visie op het lichaam. Er is het fysieke lichaam met daarmee verbonden het gevoelslichaam, het mentale lichaam en het spirituele lichaam. Belangrijk om energetisch helemaal thuis te komen in je fysieke lichaam. Het is de toegangspoort tot je Ziel. Dat is de dimensie waar Tantra zich mee beweegt.

Namasté is de manier waarop we elkaar begroeten en betekent:
Ik zie de Schoonheid en Goddelijkheid in Jou.

Je wordt uitgenodigd het Sacrale te voelen in elk deel van JeZelf.

Ook de geslachtsdelen mogen geëerd worden, de Yoni bij de vrouw en de Lingam bij de man. Het zijn Sanskriete woorden. Yoni betekent Heilige Ruimte, Sacrale donkere grot. Lingam betekent Staf van Licht, Brenger van Licht. Het is een mooi beeld: de man brengt Licht in de Sacrale Donkere Grot van de vrouw.

Visie op Relatie

The capacity to be al-one is the capacity of love.
It may sound paradoxical to you but it is not.
It is an existential truth;
Only those who are capable of being alone, are capable of love,
of sharing, of going to the deepest core of the other-
without possessing, without becoming dependent on the other,
Because they are not addicted to the other.

                    Osho


Het is je eigen verantwoordelijkheid
om ervoor te zorgen dat
je Energie, Zelfliefde en Eigenwaarde hebt.
Dan heb je iets om te delen met een ander.

Een relatie is een dans van Samen en Alleen

Je buitenwereld is een spiegel voor je binnenwereld. Heel eenvoudig en super interessant. Als je in de buitenwereld een trigger krijgt en emotioneel wordt, heb je tijd en ruimte nodig voor jezelf om weer in de liefde van je hart te komen, verbonden met je Ziel. Belangrijk om elkaar tijd en ruimte te kunnen geven om alleen te zijn als het nodig is. Daarna kun je weer verbinden vanuit kwetsbaarheid en communiceren vanuit ‘Ik’. We zijn geen slachtoffers. We zijn de Scheppers van ons leven, ofwel bewust ofwel vanuit ons onderbewustzijn. Dan kunnen we het eerder de wet van Aantrekking noemen. We trekken in onze buitenwereld aan wat perfect resoneert met onze binnenwereld.

Als koppel kan je helingmaatjes zijn voor elkaar en elkaar helpen om te groeien in liefde en bewustzijn en je volle potentieel te leven.

Je Ziel trekt altijd de perfecte partner voor je aan die je bij je diepste pijnstukken kan brengen. Het vraagt Liefde en Bewustzijn om er dan in te kunnen blijven staan en elkaar vanuit kwetsbaarheid te kunnen ontmoeten.

 

VARENDREEF 1
8020 HERTSBERGE
floweringlove.be
annamariamergaert@gmail.com
0474 41 44 40