Flowering Love
Video afspelen

Wie is Anna-Maria?

WIE BEN IK? 
Dit is de vraag die mij al van jongs af aan in beweging brengt, 
die ervoor zorgt dat mijn leven elke dag weer
een boeiende ontdekkingstocht is en dat ik intens, totaal en overvloedig leef…  
Ontdek verder wie ik ben

Ik ben geboren op 28 januari en volgens de astrologie ben ik een Waterman met zon, maan, Mercurius en Cheiron in Waterman en met Maagd als ascendant

 • Gele zon, kinwaarde 140 volgens de Tzolkin
 • Rat volgens de Chinese astrologie,
 • Een 27/9 volgens de numerologie.

Ik ben met een ‘Weten’ geboren in een streng Katholieke familie waar ik zonde, schuld, schaamte, boete en seksuele taboes gratis meekrijg. Heel lastig om te moeten beantwoorden aan normen, dogma’s en wetten waar ik niets mee kan. Mystiek en Spiritualiteit zijn van kleins af aan mijn leidraad en voedingsbodem. Ik voel mij een buitenbeentje die rondom mij geen aansluiting vindt. Ik ben een verlegen, stil meisje die mezelf als minderwaardig voel omdat ik niet beantwoord aan normen van buitenaf. Met een liefdevolle maar strenge dominante vader en een angstige over beschermende moeder mag ik niets, wat mij in mijn jeugd depressieve gevoelens geeft omdat ik niet mezelf kan en mag zijn.

Ik ben de oudste levende dochter. Voor mij is er een miskraam. Na mij worden er nog vijf broers geboren. We zijn met vijf op vijf jaar tijd en als ik tien jaar ben wordt mijn jongste broer geboren. Niet simpel voor mijn ouders.

Heel dankbaar dat ze mij het leven geven, voor hun liefde en hun zorg en dat ze mij spiegelen wat mijn talenten zijn maar ook waar ik mag in groeien.

 Sedert mijn 25 jaar start mijn zoektocht en volg ik allerlei opleidingen en trainingen om mezelf vrij te maken maar het is vooral het leven zelf dat heel veel uitdagingen en groeikansen naar me toebrengt en me rijk maakt. Alles wat ik doe en de reizen die ik maak zijn in functie van spirituele groei. Ik bewandel een uniek pad waar ik  leer door te ervaren. Dit is wat men noemt het Mystieke Pad. In mij is er een leergierigheid en nieuwsgierigheid waardoor je mij terecht een eeuwige student mag noemen. Tot op vandaag volg ik elk jaar wel 1 of andere opleiding. 

Als ascendant maagd ben ik naar de wereld gekomen om dienstbaar te zijn. Daarbij heb ik mogen leren om naar de signalen van mijn lichaam te luisteren en mijn eigen ritme en grenzen te bewaken. Voor mij is het ‘een Heilig Moeten’ om op geregelde tijden mezelf als een kluizenaar te kunnen afzonderen en tijd alleen door te brengen om te resetten, te verteren, om bij mezelf thuis te komen en contact te maken met mijn eigen Kern. Mijn huis in het bos en de natuur errond zijn daar de ideale setting voor. 

Mijn zoektocht brengt me vanaf 1993 regelmatig naar India, een spirituele bakermat in het Oosten. Ik voel me daar als een vis in het water. 

In 2006 komt Tantra
op mijn pad. 

Een pad van Ontwaken waarbij je Seksuele Energie je voert naar Spiritualiteit. Het voelt als thuiskomen. Al mijn zogenaamde mankementen blijken kwaliteiten van een Tantrica te zijn. Ik mag het Sacrale in Seksualiteit ontdekken en verdiep er mijn steeds meer in om het dan te gaan uitdragen in de buitenwereld. Het Tantrisch pad brengt me nog altijd heling en een steeds verder groeien naar onafhankelijkheid, zelfstandigheid, gelijkwaardigheid en authenticiteit. 

Mijn droom is om Tantra
met zijn Lichaamswerk in de Natuur te brengen.
Ik voel me ook heel sterk verbonden met het Sjamanisme.
Nature is my home.
De Kundalini Energie en krachten van de Natuur
kunnen zoveel meer verdieping brengen. 

Het is niet evident voor mij om naar buiten te komen met wie ik ben en wat ik doe. Er zit een diepe angst om zichtbaar te zijn. Het is een oeroude angst om veroordeeld, vernederd, uitgesloten en vernietigd te worden, een diepe zielswonde. De uitnodiging is om er meesterschap over te krijgen. Mag ik er zijn met wie ik ben en wat ik ben, met mijn unieke kwaliteiten en talenten? Geef ik mezelf bestaansrecht? Daarnaast leeft er in mij een sterke criticus die zich afvraagt of ik wel (goed) genoeg ben en het wel genoeg kan. De uitdaging hier is om zacht, mild en empathisch naar mezelf te zijn. 

Ik heb leren omgaan met thema’s als

 • traag zijn, buitenbeentje zijn, veroordeeld worden, jaloezie,
 • het huwelijk, opvoeding van kinderen, miskraam, buitenechtelijke relatie, scheiding, nieuw samengesteld gezin, samenwonen, lat relatie, er alleen voor staan als moeder, terug even samen met mijn ex-man, tantrische relatie, seksualiteit, transseksualiteit, holebi, incest,
 • het onderwijs, dyslexie, andere culturen,
 • geld, (ver)huizen, in gemeenschap leven, loondienst, zelfstandig beroep, dood, zelfmoord, kanker, ziekte, depressie, bipolariteit,
 • innerlijk kind en kwetsuren uit de kindertijd.

 

Als ik terugblik heb ik een beweging gemaakt

van weg uit het hoofd
naar bewustzijn in heel mijn lichaam
naar met heel mijn focus aanwezig zijn in het hier en nu
naar leren omgaan met gevoelens en emoties
naar leven vanuit mijn hart.

 

De centrale thema’s
in mijn leven
zijn relatie,
liefde en seksualiteit.

 

Cruciaal daarbij is de vraag:

Hoe blijf ik mezelf in relatie tot de ander?
Daarin heb ik al heel wat ervaren in het besef dat ik nog steeds kan groeien. Ik ben gegroeid van afhankelijke relaties naar relaties waarin samen liefde delen, onafhankelijkheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, eigen ruimte en je eigen hart volgen in wederzijds respect centraal staan. Verbinding met mezelf, kwetsbaarheid, communicatie, openheid, eerlijkheid en echtheid zijn hierbij van belang. Hierbij mag ik ervoor opletten om geen coach, moeder of hulpverlener voor een potentiële partner te zijn. Gelijkwaardigheid is belangrijk.
 
Ik ben moeder van drie prachtige volwassen zonen
die mij geleerd hebben wat loslaten is
zodat zij hun eigen hart en weg kunnen volgen.

Ze hebben zich elk verbonden met een zowel innerlijk als uiterlijk prachtige vrouw die weten wat ze willen en een hart hebben voor de wereld rondom hen. Ze zijn elk zelf vader geworden van een dochter en een zoontje. Ik ben dus Omie van 6 wonderlijke speelse spontane kleinkindjes vol fantasie die het magische en het speelse in mezelf weer helemaal wakker maken. Een sterrenkind en twee sterrenkleinkindjes waken mee over ons. 

Ik ben in mijn element in en rond water, dus een bad nemen, bij mijn meer in het bos vertoeven, naar zee gaan en aquawellness zijn leven gevend en nodig om me goed te voelen.

Ik laat me raken en inspireren door geuren, kleuren, klanken, muziek en de natuur.

Ik heb in mijzelf ontdekt
het speelse meisje, de vrouw van regenbogen, de zeemeermin,
de liefdevolle betrokken moeder, de passionele danseres, 
de zangeres, de seksuele sensuele en extatische minnares, 
de genezeres, de kruidenvrouw, de mysterieuze en wijze vrouw, 
de magische grootmoeder, de tantrika, de godin … 
Ik voel hoe ik steeds meer groei in bewustzijn, liefde, authenticiteit en vreugde.

Mijn ervaringen, mijn opgedane kennis en mijn eigen-wijsheid
wil ik nu graag delen met anderen.

Het is mijn missie om met mensen te delen
hoe ze op een mooie sacrale manier seksualiteit anders kunnen beleven en op een voor hen juiste manier in relatie kunnen staan.

Transformatie begint met op een andere manier naar jezelf kijken
van uit onvoorwaardelijke zelfliefde en eigenwaarde.
Het gaat over balans vinden in jezelf en je leven,
jezelf deblokkeren (De Armouren) en nieuwe geboorte geven via lichaamswerk
vanuit het tantrische veld in verbinding met de natuur.

Belangrijk hierbij is het inzicht dat je buitenwereld een spiegel is voor je binnenwereld en elke trigger een groeikans is.
Je bent niet een slachtoffer maar de Schepper van je leven vanuit bewustzijn of vanuit je onderbewuste.

Het domein van liefde, relatie en seksualiteit,
waarin ik heel wat weg heb afgelegd
is nu mijn werkdomein geworden.

 
 

Als intimiteitscoach begeleid ik mensen individueel of in koppel
en geef ik lichaamssessies Tantric Body De Armouring en tantramassages. 

Er zijn individuele groeitrajecten voor mannen en voor vrouwen. 

Er is een groeitraject voor koppels ‘De kunst van Liefhebben’ in de vorm van 3 weekenden (kan ook tijdens de week) of een week met overnachtingen.
Ik geef workshops in kleine groepen (4 personen) waardoor we persoonlijk en diep kunnen gaan.

Ik bied het concept ‘Tantra op Maat’ aan waarbij je zelf 4 mensen bij een zoekt om rond een bepaald thema verdieping te brengen.

 

Zen wil dat je leeft, overvloedig leeft, totaal leeft, intens leeft –
niet minimaal zoals het christendom van je vraagt, maar maximaal, tot overstromens toe.
Je leven moet anderen raken.
Je gelukzaligheid, je gezegendheid, je extase mogen niet als een zaadje in je opgesloten blijven.
Ze moeten zich openen als een bloem en iedereen deelgenoot maken van hun geur – niet alleen je vrienden maar ook vreemden.
Dat is de ware compassie, dat is de ware liefde: je verlichting, je dans uit die andere wereld met anderen delen. 

Osho

 • Pedagogische wetenschappen 1978 – 1981
  Diploma van onderwijzeres sedert 1983
 • Bachbloesems bij Jef Strubbe
 • Boomoliën en bomenelexirs bij Lieve Bonne en Patrice Bouchardon
 • Healing reading 3 jaar bij Véronique Van Moortel
 • Massage bij Nicole Vandewege
 • Aura Soma, 3 levels bij Brigitte Sutmuller in Nederland en Engeland
 • 3 in 1-kinesiologie bij Else Kielland
 • Script-As-Methode bij Ria Matheusen
 • Tantrastages bij Daniël Odier in Frankrijk en Duitsland, 2004-2005
 • Tantra jaartrainingen voor singles en koppels bij Gitama en Hari Prem in Nederland
 • Tantra Transformative Intensive bij Jelle Bode in Frankrijk in 2010
 • Aquawellness bij Christian Michiels
 • Craniosacraal in het water bij Ludo Deferme
 • Codependency bij Vasumati in India, januari 2008
 • Vrouwelijke Essentie bij Vasumati in Nederland, 2009
 • Familieopstellingen bij Jozef Van Keulen
 • Primal Rebirth jaartraining bij Aumm in Nederland, 2008-2009
 • Skydancing tantra (Margot Anand), cyclus 6 met Jelle Bode in Montpellier, juni 2011
 • Tantramantrastage met Deva Premal, Miten, Manose en Rafia in Corfu, augustus 2011
 • Making Love Retreat met Raja en Puja Richardsson in Zwitserland, september 2011
 • Tantric Body De Armouring met Andrew Barnes, oktober 2013 en februari 2014
 • Ayurveda: Opleiding met Dr Ravindra in Poona India januari 2014
 • Ayurvedische Indische Hoofdmassage met Dr. Amarjeet. mei 2014
 • Ayurveda: Voedings- en leefstijlconsulent, opleiding bij Lies Ameeuw 2014-2015
 • Ayurvedische Abhyanga deel 1 en 2 met John Marchand, december 2014
 • Silent Orgasm Retreat en Making love Retreat bij Wildtantra, Venwoude, 2015
 • Teacher Vedic Art bij Maryse Alen, Kasterlee, november 2015
 • Jaaropleiding Kosmisch Vuur bij Jan Gyselinck, 2016-2017
 • Didgeridoo met Peter De Meyer februari-maart 2018
 • Self Cervix met Olivia Bryant en Robyn Dalzen, 3 weken online cursus februari-maart 2018
 • Online workshop Vallei Orgasme met Reinoud Eleveld, april- juli 2018
 • Jaaropleiding voor Mantrazinger in Het Ontdekkingshuis, 2019 – 2020
 • Tantra, Energy and Awareness met Kimaya Carvalho in de Osho Meditation Resort in Poona India, januari 2020
 • Living with the Inescapable met Maneesha James in de Osho Meditation Resort in Poona India, januari 2020
 • The Tantra of Living and Dying met Sudheer P. Niet en Sammasati H. Jensen in de Osho Meditation Resort in Poona India, februari 2020 
 • Basiscursus Sjamanisme, online met Roel Crabbé, 2022
 • Vocal Soundhealing Training, level 1 en 2 met Jacob Vermeulen van Songdance, 2023
 • En verder nog: yoga, kabbala, I tjing, tai chi, astrologie, Tarot,
 • aromatherapie, engelen- en lichtmeditaties, rebirthing, I.E.T.,
 • Reiki-inwijding 1 en 2, de ritmes van Gabriëlle Roth,…

Mijn passies zijn allerlei vormen van dansen waaronder whirlen, zingen en klanken maken, wandelen en vertoeven in de natuur, fotografie, reizen, intuïtief schilderen, spelen met kleinkinderen, intuïtief koken, genieten van de zon.

 

 

VARENDREEF 1
8020 HERTSBERGE
floweringlove.be
annamariamergaert@gmail.com
0474 41 44 40